Изчезналият на 22 януари лидер на украинското протестно движение "Автомайдан" Дмитро Булатов е бил открит пребит в село Вишенка, недалеч от украинската столица Киев.
Съобщение, че Булатов е намерен се появи на фейсбук страницата на депутата от опозиционната партия "Баткившчина" Юрий Стец, а после информацията беше потвърдена и от познати на Булатов.

Изданието ТСН.ua публикува снимка на активиста, на която се виждат травми по лицето му.

35-годишният мъж разказал пред журналистите (вж. видео), че бил отвлечен и подложен на физически тормоз -

били го, опитали се да му отрежат ухото, опитали се дори да го разпънат на кръст.

Той казал, че не знае кой го е отвлякъл, но по думите му похитителите говорели с руски акцент.
След дълго измъчване те го извели от помещението, където е държан, закарали са го в село Вишенка и го изхвърлили от колата.
Жестоко пребитият мъж тръгнал да търси помощ в селото и чукал по вратите на къщите на хората. Най-накрая един мъж го приютил. От неговия дом Булатов позвънил на приятелите си, които го прибрали в Киев.

Булатов беше обявен за издирване, след като роднините и приятелите му изгубили всякаква връзка с него на 22 януари.
Той е един от водачите на т. нар. "Автомайдан" - движение на протестиращи шофьори, организирал зрелищни акции пред извънградската резиденция на държавния глава, станала символ на корупцията.
Същевременно бе съобщено, че украинският президент Виктор Янукович е в болница с висока температура, но продължава работа. Информацията предаде предаде ИТАР-ТАСС, която се позова на депутатката от управляващата Партия на регионите Анна Герман.

Янукович бил с 39 градуса температура,

но когато бил извикан за спешни кризисни разговори в парламента, отишъл. След това се върнал в болницата, където се намира и в момента.
Един от украинските опозиционни водачи, Виталий Кличко, се е срещнал със специалния представител на ООН Робърт Сери и с Хелга Шмид, заместничката на върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън, предаде още ИТАР-ТАСС.
Те са обсъдили ситуацията в Украйна и евентуалното участие на ООН и ЕС в търсенето на изход от кризата.
По-рано Сери се е срещнал с президента Виктор Янукович и изпълняващия длъжността премиер Сергей Арбузов.
Френският президент Франсоа Оланд

определи ситуацията в Украйна като тежка и призова за най-голяма бдителност,

предаде Франс прес. ЕС трябва да помогне в този толкова труден период на Украйна да възстанови своята икономика, призова Оланд. Той припомни, че предложението към бившата съветска република да подпише споразумение за асоцииране с ЕС все още е валидно.
Главната задача днес е да бъде избегнат "черен, драматичен сценарий" в Украйна, заяви пък полският премиер Доналд Туск.