Най-голямата ми грешка е Сергей Станишев, аз го предложих за лидер на БСП, заблудил съм се в неговите качества. Управлението му не бе добро за България, той нанесе и големи вреди на левицата в страната. Това заяви бившият президент и председател на БСП Георги Първанов по Нова тв. 

Според него първият мандат на правителството на ГЕРБ не е бил по-добър, но сега премиерът Бойко Борисов е променил стила на управление. 

Първанов разказа, че пази пернишкия си дух, играе футбол и волейбол, но "не стоя на гол линията". Борисов иска да е голмайстор, аз съм плеймейкър, уточни Първанов.

В отбора на властта сега има много слаби играчи - в българската история няма такъв военен министър да не е толкова не на място - некомпетентност, политическа пристраност, произвеждане на гафове, които не са безвредни, изреди Първанов.

Той посочи, че политическото ниво било по-високо в миналото и даде за пример Иван Костов и Ахмед Доган. "Ако с Костов се поздравим, ще е голям успех, не се поздравяваме, с Доган не съм се чувал отдавна", разкри още Първанов.