Всяка улична проститутка, която заработва на открито в центъра или покрайнините на София, плаща по 10 лева такса спокойствие. Срещу тази сума тя и сводникът й, с когото обикновено живее на семейни начала, получават правото да практикуват най-древната професия необезпокоявани. Парите се събират в началото или в средата на смяната, а впоследствие рекетът се отчита на хора, гравитиращи около бившата групировка СИК. Тази оперативна информация е достигнала до разследващите от МВР.За събирачи понякога се назначавали сутеньори с дългогодишен стаж, които имат авторитет както сред останалите си колеги, така и сред момичетата. За тези си задължения те получавали твърда заплата от 1000-1200 лв. "Минава момче, което взима парите, след това ги дава на друг, той на трети и така връзката се къса", разказват пред "Телеграф" запознати със схемата.

Според разследващите в столицата на вечер излизали между 80 и 120 момичета в зависимост от сезона. "Аз имам най-много работа през седмицата. Клиентите ми пият една-две бири след работа и като се прибират към "Люлин" по "Сливница", спират", разказва една от жените в оскъдно облекло. Нейната тарифа е известна на улицата като 15/30 - първата цифра е цената в лева за френски ласки, другата за стандартни. 

Най-атрактивните дами в т.нар. нисък клас изкарвали по 2-3 хиляди лева на седмица. "От беднотия го правят, повечето от момичета имат по 2-3 деца, какво да работят, като са неграмотни. Тези деца трябва да ядат", коментира човек от бранша. Любопитен факт е, че при около 90% от жените на улицата сутеньори са собствените им мъже. Те нямали нищо против половинките им да бъдат интимни с други, когато бизнесът върви и правилата се спазват. "проблеми има, когато две проститутки се наговорят едната да крие другата, за да прибират пари за себе си. Но и за този проблем си има решение, белезите от което зарастват за седмица", твърди още запознат със схемите.