Полицията задържа нападателя на 27-годишната бургазлийка, която бе прободена с нож, съобщиха от ОД на МВР-Бургас. В резултат на бързите съвместни оперативно-издирвателни действия, предприети от служителите на сектор ''Криминална полиция'' към ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас по отношение причиняването на тежка телесна повреда на 27-годишната жена с инициали Г.Г. от Бургас.Нападението е осъществено около 08,25 часа тази сутрин, чрез намушквания с нож в областта на гърдите и корема, вследствие на което жената в много тежко състояние е настанена в отделение ''Реанимация’’ към МБАЛ – Бургас, е установен извършителя на деянието . Това е 33-годишен мъж с инициаки И.Ц. от Бургас, криминално проявен от Бургас, бивш съпруг на жертвата. Констатирано е, че между двамата възникнало спречкване, като И.Ц. подгонил Г.Г. и застигайки я в района на парка в к-с „Славейков” започнал да й нанася безразборни удари с нож. След деянието 33-годишния бургазлия се укрил, изоставяйки жертвата си в безпомощно състояние. Жената е открита от случаен гражданин, който своевременно алармирал полицейските служители.

Към момента И.Ц. е задържан за срок от 24 часа. По случая в сектор ''Криминална полиция'' към ОДМВР – Бургас е образувано досъдебно производство. 

Лекарите в МБАЛ-Бургас продължават да се борят за живота на 27-годишната Галина Д., която тази сутрин беше намушкана с нож в ж. к. „Славейков“. Бургазлийката е в операционната вече повече от час, съобщиха за "Флагман" от лечебното заведение.

Младате жена е с над 10 прободни рани по цялото тяло. Буквално е била накълцана, като е мушкана в гърдите, корема, гърба и ръцете. Състоянието й е много тежко заради сериозната кръвозагуба.