Кола, която трябва да се пази в полицията като веществено доказателство, се оказа използвана от служители на реда. Собственикът на автомобила установил това, а по скандалния случай тече вътрешна проверка в МВР, съобщава bTV.

В средата на май колата на Красимир Дин е открадната във Видин. Той звъни до 112, но междувременно успява сам - с GPS-a в автомобила, да го открие преди полицията. Оказва се на улица в София.

Колата била без щети, единственото, което крадците били сменили, били табелите.

Колата, вероятно готвена за продажба в чужбина, веднага е иззета от разследващите като веществено доказателство.

На следващия ден GPS-ът на Красимир показва, че тя е в движение - с непозволена по закон скорост от 145 км по „Цариградско шосе”. А зад волана са служители на МВР, които я прекарват до паркинга на жандармерията.

При разследването е решено случаят и всички доказателства да бъдат прехвърлени във Видин, където е извършена кражбата, но това не се случва около месец.

"Отговорът на служителката, която трябваше да ги изпрати, беше, че няма удобен плик, с който да изпрати доказателствата и документите", казва собственикът. 

Дни по-късно Районната прокуратура във Видин решава да върне случая отново в София.

От МВР отказаха коментар, но обясниха, че вече тече вътрешна проверка по случая. От Софийската районна прокуратура казаха, че отговор на поредната молба на Красимир би трябвало да има до три дни.