Гери, която се бори за живота си след като падна от автобус в движение, спасила момиче дни преди инцидента. Тя пътувала в автобус, който по същия начин отворил вратите си. Момиче политнало и щяло да падне фатално, но Гери се притекла на помощ и го издърпала към себе си, твърдят приятели на младата жена."Гери има труден живот. Родителите й са разделени, майка й живее в друго населено място. Тя е с баща си, но с него не се разбират много добре. Някога дядото на Гери й приписа етаж от къщата. Баща й е безработен в момента, понякога го наемат по социалните програми", разказват познати на тежкоранената жена, която е от село Гърмен, пише “Стандарт”.

Допреди няколко месеца и тя се трудила към общината по програма за временна заетост. Отскоро започнала работа във фирма "Картопс" ООД в гоцеделчевското село Мусомища по друга социална програма. Затова се налагало да пътува всяка сутрин до работното си място.

Всички в Гърмен са категорични, че Гери винаги е усмихната и лъчезарна, никога не изглеждала отчаяна, въпреки че никак ни е било лесно. "Трудно и е, очукана е от живота, но не губи оптимизма и настроението си. Много добра, готова винаги да помогне, работлива, скромна и тиха. Никога няма да те подмине и да не те поздрави. А усмивката й винаги е на лицето й", казват приятели на Гери. И стискат палци да се възстанови напълно. "Дано не се наложи да ампутират единия й крак, чухме, че има такъв риск, това ще е тежък удар дори за усмихнат и позитивен човек като нашата Гери", молят се нейните близки.

Автобусът не е бил препълнен, твърди шефът на транспортната фирма “Динамо” инж. Илия Петков.

"Готови сме да поемем разходите по лечението и възстановяването на пострадалата жена. Казвам го, без да съм се консултирал с Управителния съвет", заяви той.

Желание да помогне финансово е изявил и гръцкият работодател на Гергана.

В момента Гергана се поддържа в медикаментозна кома, за да се овладее шоковото състояние. Предстоят още поне пет операции, съобщиха от “Пирогов”.

Автобусът МАН не е бил претъпкан по време на инцидента. В него се возели около 50 човека. Рейсът е с 38 седящи и 30 правостоящи места и отговаря на изискванията със съответната категория за изпълнение на тази линия. Това твърдят от фирма "Динамо". От дружеството са категорични, че нямат информация въпросната врата да се е отваряла в движение и друг път.

Това не е първият инцидент с автобус на фирмата. Пътнически автобус на "Динамо" се запали в прохода Предел на 15 януари 2013 г. Задната част на рейса изгоря почти напълно. За щастие нямаше жертви. В автобуса имало 15 пътници. Те и шофьорът веднага били евакуирани от горящата кола.