На зловеща и притеснителна находка се натъкнали ченгета от Монтана при претърсването на частни адреси в Берковица, съобщи "Новинар" като се позова на областната полиция. Те са действали по оперативни данни и сигнали за хора, които съхраняват незаконни взривни вещества. Информацията им се оказала вярна. Претърсили общо 4 съседни адреса, на които се натъкнали на взривни вещества, нелегални пушки, множество патрони за тях, а също тръби и ударници, които се използват за самоделно огнестрелно оръжие.
Това обаче съвсем не е най-зловещото сред намереното. Ченгетата се натъкнали и на 25 шашки с амонит, фитили, 23 цилиндрични метални опаковки с амонит, всяка една от които може да срути до основи четириетажна сграда.

Все още не е ясно за каква цел са били събирани, но каквато и да е тя, количеството взривни вещества е достатъчно за „захранването“ на цяла клетка радикални фундаменталисти.

Дори да не е имало зловредни намерения у собственика, съхраняването на арсенала в незащитена среда е опасно за живеещите в радиус от няколко километра.

Ченгетата са закопчали 67-годишен, живеещ на един от адресите. По първоначална информация той е собственик на взривните вещества и незаконното оръжие. Част от арсенала му е бил намерен из съседските имоти. Затова комшиите му са прибрани за разпити.