Мъж и жена на 45 години, 14-годишно момиче, 18-годишно момче и 36-годишен мъж са пострадалите при тежката верижна катастрофа на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от пресцентъра на МВР.Сигналът за тежката катастрофа е подаден малко преди 7.00 часа тази сутрин. По първоначални данни, на 125-126 км от магистралата, лек автомобил „Форд ” с австрийска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в „Рено” със старозагорска регистрация. 

От удара на място са загинали 59-годишният шофьор на „Рено”-то и момиченце на видима възраст 8-9 години, което е пътувало във „Форд”-а.

В тежко състояние е баща му (45 години), управлявал „Форд”-а, за живота на който се борят екипи на бърза помощ. В болница са настанени за наблюдение 45-годишната му съпруга, 14-годишно момиче и 18-годишно момче. Медиците оказват първа помощ и на тежко пострадал 36-годишен пътник от другата кола, който също е в тежко състояние. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините, довели до жестоката катастрофа, продължават.