Автомобил с българска регистрация е бил замесен в зрелищен обир миналата нощ на бижутерия в Брюксел, съобщават местни медии.

Сигналът за нападение срещу бижутерията бил подаден малко след полунощ до охраната на търговския център. Разпространените снимки от инцидента показват, че стъклената входна врата на търговския център е била счупена, след като автомобил се е врязал в нея. Ролетната алуминиева вратата на бижутерията е била преодоляна с автоматичен повдигач.

Охраната предупредила полицията и четиримата крадци били пресрещнати и подгонени. После събитията се развили като в холивудски екшън филм. Обирджиите катастрофирали и побегнали пеш, а недалеч били причакани от автомобила с български номера. При продължилото преследване вторият автомобил на крадците също катастрофирал. Един от обирджиите бил задържан на място, а останалите трима успели да избягат в близка гора.

В полицейската акция се включил и вертолет с термична камера. Така задържани още двама, а четвъртият крадец засега остава на свобода. Откраднатото от обирджиите пък било открито в използваните от тях автомобили. Задържаните са представени като М. (30 г.), Т. (29 г.) и Л. (28 г.), и са били разпознати на записите от охранителните камери в търговския център. Националността им не се посочва.