Ако искате бързо и лесно да промените грим визията си само за няколко секунди, най-удачният вариант със сигурност е изборът на цвят за червило.

Класическата черна очна линия може да послужи за основа на много и най-различни визии, защото е неутрална и приложима както в ежедневието, така и за по-специални поводи.

И ако вече сте овладели изкуството на поставянето ѝ, но се чудите с какъв нюанс по устните да я комбинирате, ето няколко варианти.

Неутрален „nude” нюанс за всякакви поводи

Нежните неутрални тонове са подходящи за абсолютно всякакви поводи, като те лесно се комбинират и с различните тоалети. Важното при избора на т.нар. „nude” нюанс е да се спрем на този цвят, който едновременно ще оцвети приятно устните, но няма да ги обезличи, а ще им даде характер. Затова е добре да подбираме червилото в тази гама, но с подтон по избор и вкус – по-карамелен, по-розов или пък прасковен, например. Очертаваме добре устните с молив, запълваме ги с червило и поставяме полупрозрачен глос отгоре, за да изпъкват, а не да се сливат с кожата ни.

В комбинация с бляскави бижута и телесен цвят токчета или пък изцяло в тази нежна гама – пастелни телесни тонове за риза, панталон или рокля, със сигурност ще изградим красива визия.

Червено със закачлив оранжев подтон за специални моменти

Червените устни са абсолютната класика за по-официални събития. Или просто за моментите, в които наистина искаме да привлечем погледите върху усмивката ни. За да създадем по-модернистична визия а ла „Мерилин Монро“, можем да заложим на червения цвят, но с оранжев подтон – една от водещите тенденции в грима за пролет-лято 2015. И ако не искаме да прекаляваме с този цвят, можем преспокойно да го комбинираме само с още един малък акцент от визията ни – маникюр в такъв цвят, например.

Сладък розов цвят за вечери с приятели

Розовият цвят при червилата е любим и винаги подходящ. Той освежава визията, придава закачливост и варира от нежен и съвсем лек, през бонбонен и неонов, до по-тъмен и наситен. Спрямо събитието, преспокойно можем да се доверим на розовото червило.

И ако още се чудите на кой цвят червило да заложите, вижте три завършени визии и определете Вашата любима от видеото в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com на журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup) експериментира с три цвята червило, подходящи за различни поводи.

А! И не забравяйте усмивката! С нея никога няма да сбъркате!