Силно изненадан от осветляването на Дарина Павлова като агент на Държавна сигурност остана началникът на 6-и отдел в нейното VI управление Димитър Иванов. Той не подозирал, че любовницата, съпругата и най-накрая вдовицата на убития шеф на “Мултигруп” Илия Павлов е била съдържателка на явочната квартира с кодово название “Антени”, въпреки че тогава се познавал с нея.

“Тогава се занимавах с Илия. Той тъкмо се беше развел и се беше изнесъл на квартира. Живееше заедно с Дарина на един таван близо до “Малките 5 кьошета”. Мястото е удобно за явки, в центъра е, пък и МВР е на две преки”, разказа Иванов.

“Тогава Илия беше офицер от армията и не можеше да е сътрудник на ДС.

Предполагам, без да знам, затова са я писали нея, че има явочна квартира. Много е възможно самата Дарина нищо да не подозира, че фигурира в архивите на ДС.”

 Според бившия шеф от Шесто съдържател на явочна квартира е куха форма.

Вербувалият Дарина Павлова служител според справката е о.р. Георги Петков, който по източници на “168 часа” е бил приятел на Илия Павлов. Сега той управлява една от първите фирми на убития бос на “Мулти” - “Мултиарт”, а впоследствие е бил и вицепрезидент на фирмената групировка. Странното е, че както шефът Димитър Иванов не знае, така пък той изобщо не помни да е вербувал Дарина Павлова и отрича да го е правил.
“Това, което прочетох за нея, не е вярно. Въобще не се е случило. Някой манипулира хората. Интересно ми е как съм я вербувал, без да знам.
Помня всички хора, които съм вербувал, все пак не са 100 000 души
Но съм категоричен, че Дарина не е между тях. Нейната квартира въобще не е използвана”, заяви Георги Петков пред “168 часа”.

Той обаче не отрече, че е бил приятел с Илия Павлов още в онези години и покрай него се е запознал и с втората му жена - тогава още студентка. По онова време Дарина имала проблем от личен характер, както се изрази Петков, и се обърнала към него за решаването му. Той отказа да уточни какъв е бил проблемът й.