„Всяка седмица се виждам с Ахмед Доган за по 2-3 часа и си говорим за нанотехнологии". Това заяви в предаването „Лице в лице" по bTV бизнесменът Димитър Тадаръков.

Бившият шеф на фонд "Земеделие", който се свързва с ДПС, а същевременно е в управителния съвет на Земеделски народен съюз, се закле, че Ахмед Доган не се занимава вече с политика.

Той изтъкна, че е приятел с Доган, но това нямало общо нито с ДПС, нито със заемането на поста шеф на "Земеделие".

"Сега се чуваме и се виждаме много често с Доган. Добре си отворете ушите - г-н Доган една година не се занимава с политика. Убеден съм и съм наблюдател. Той пише голям научен труд, занимава се с наука, и това е неговото верую, което го води сега. Преди три дни го видях", бе категоричен бизнесменът, който е сочен за милионер.

Всяка седмица по един по два пъти се виждаме с Доган - няма посещения, опашка, коли, телефонът му не звъни, добави той.

"Много хора, които не познават Доган, нямат вярна мерна единица за него. Когато веднъж е казал пред конгреса, че излиза от политиката и делегира на друг да е председател, той не се меси", категоричен бе Тадаръков.

Той обясни, че ЗНС има покана от партията на Николай Бареков за съюз, но това щяло да се реши на 22 февруари на управителен съвет.