Жители на Брацигово събират подписка за извеждане от града на питбула, нахапал лицето на 40-годишен мъж, съобщава Нова ТВ.

Потърпевшият Васил Маринов има 32 шева в областта на носа и под лявото око. Недоволството на хората от града се засилва от факта, че това не е първият случай, в който агресивното куче напада човек.

Негова жертва преди време станала и жена, която обаче не подала официално оплакване в полицията.

При Васил трагичният инцидент се случил на улица в града. Той се прибирал от ресторант, заедно с жена си, а когато минали покрай ограда на къща, кучето се нахвърлило върху мъжа и разкъсало лицето му.

„Чух, че се блъска оградата и по инстинкт се обърнах и просто ме захапа”, разказва потърпевшият Васил Маринов. Само писъците на жена му го спасили.

Веднага тя закарала обезобразения си съпруг в Спешната помощ в Пазарджик.

„Извикаха хирург - уши, нос и гърло. Два часа продължи операцията и има 32 шева”, разказва Мария Маринова.

Собствениците на питбула разбрали за инцидента на следващия ден от потърпевшия.

Те твърдят, че кучето не е агресивно. „При всички случаи, ако си е бил подпийнал и ако е ритнал вратата, кучето е било провокирано. Питбулите по принцип са животни, които обичат да пазят територията си и ние за това ги отглеждаме. Аз на човека му се извиних”, заявява собственикът на кучето Костадин Симеонов.

Представил на общината обясни за телевизията, че вече е направена проверка на документите на кучето. Оказало се, че то има паспорт, но се води на отчет в Пазарджик.

Когато е доведено в Брацигово, властите не били официално уведомени.

В 7-дневен срок ще бъде готов отговорът на жалбата на Васил Маринов и ако се окаже, че собствениците на питбула са в нарушение, те ще бъдат санкционирани.