Родителите на Хюлия Маджар са приели мълчаливо решението на Апелативния съд във Варна да увеличи двойно наказанието на убиеца на дъщеря им Иван Тодоров. Те не са показали недоволство, както след присъдата на Окръжния съд в морския град, заяви пред радио "Дарик" един от адвокатите на семейството Павел Димитров. Майката Ресмие и бащата Назми още не знаят дали ще обжалват на трета инстанция.

„Апелативният съд правилно е коригирал размера на наказанието, което беше неадекватно. Присъдата е далеч по-справедлива, макар и да настоявахме за горната граница от 30 години след редукцията на доживотния затвор. Вероятно съдът е отчел младата възраст и чистото съдебно минало на подсъдимия”, коментира Павел Димитров.

На първа инстанция Иван Тодоров получи от Варненския окръжен съд 20 години затвор. Понеже делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, а подсъдимият призна вината си и всички факти в обвинителния акт, наказанието беше намалено с 1/3 и стана 13 години и 4 месеца затвор. Апелативният съд обаче постанови доживотен затвор, като след редуцирането Тодоров получи 25 години при строг режим.