Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания под мотото "По-близко до избирателите".

В периода от 6 до 24 юли 2015 г. членовете на комисията ще посетят всички 28 областни центрове в страната. Те ще запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове, както и ще отговорят на въпроси на граждани и медии, свързани с упражняване правото на глас, изискването за уседналост, гласуването с преференции и др., съобщиха от ЦИК.

Срещите ще бъдат отворени за цялата общественост като всеки гражданин може да се информира за деня, часа и мястото на провеждането им от интернет страницата на ЦИК и на съответната областна администрация.

Представители на ЦИК ще посетят различни градове в страната: 6 юли - Силистра, Русе, Бургас; 7 юли - Разград, Търговище, Шумен, Ямбол, Сливен; 8 юли - Велико Търново, Габрово, Добрич, Стара Загора; 9 юли - Варна, Пазарджик; 13 юли - Смолян, Видин; 14 юли - Кърджали, Хасково, Монтана, Враца; 15 юли - Пловдив, Ловеч, Перник, Кюстендил; 16 юли – Плевен; 17 юли – Благоевград.