47-годишен работник бе затрупан от свлякла се пръст в изкоп в Благоевград, изваден е от спасителите след 50-на минути, засега състоянието му е добро, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Сигналът за инцидента е подаден в 10.45 ч. от района на благоевградската пивоварна "Карлсберг-България". Н. Г. бил затрупан в дълбок около 6-7 метра изкоп за канализация, извършван от външна фирма. Вчера почти цял следобед в Благоевград валя дъжд.

На мястото на инцидента пристигна аварийно-спасителния отряд към ОУ ПБЗН-Благоевград, полиция, а по-късно и представители на областната Инспекция по труда. Пострадалият бе изваден след 50 минути, в момента е на скенер в МБАЛ-Благоевград за установяване състоянието му.

"Мъжът е пострадал при изкопни работи, затрупан е до областта на таза, изваден е в добро състояние, транспортират го към болницата", каза пред БГНЕС Георги Пармаков, директор ОУ ПБЗН. Според свидетели от съседни предприятия мъжът бил затрупан много повече от официалната версия - виждала се само каската му в дълбокия изкоп.

Той се прави за канализация. След събарянето на бившия хлебозавод, теренът бе използван за разширение на намиращата се в съседство пивоварна, където се извършват строителни работи. Причините за трудовата злополука и дали са спазени изискванията за безопасност на труда се проверяват от компетентните органи.