Подслушване между адвокат и клиент е невъзможно – това са азбучни неща. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на ВСС, предаде репортер на БГНЕС.

"Не е възможно да се въведе подслушване, което да бъде подслушване на разговорите между адвокат и клиент. Да, знаем, че има своего рода търговия. Знаем, че в някои случаи недобросъвестни колеги адвокати, защото не всички са тези, които са лицето на адвокатурата– на практика блокират усилията на държавната правоохранителна система и то я блокират за сметка на справедливостта за своя лична материална изгода, но това не значи, че можем да зачеркваме изконни принципи", посочи той.

По повод изказване на Борисов от вчера за подслушване на адвокати, главният прокурор заяви, че това е абсолютно невъзможно, това е забранено от закона. На допълнението, че се говори за законови промени, той попита: Могат ли да се въведат законови промени, които са в нарушение на Конституцията и с които правото на защита на хората драстично ще бъде нарушено.

Цацаров подчерта, че има човек, който е присъствал на това заседание и посъветва, че не е зле репортерите да питат неговото мнение. "Не хвърлям топката в чужда градина, но е добре да ги зададете тези въпроси и на министъра на правосъдието. Моето мнение е ясно, той е присъствал там – какво становище е взел. Аз моето становище го казвам ясно: това е незаконосъобразно и не може да бъде допуснато в една демократична държава", каза Цацаров.