40-годишният кюстендилец Милен Порожанов е един от участниците в телевизионното риалити „Фермер търси жена”. Земеделецът от години отглежда картофи в близкото до града село Соволяно, откъдето е родът му. Новината е една от най-обсъжданите в областния център, където живее семейство Порожанови, Милен е бивш общински съветник, освен със земеделие той е собственик на фурна за хляб, както на местно фолкрадио, има и още бизнес начинания.Порожанов е единственият наследник на народния певец от близкото минало Благовест Порожанов, пише struma.bg. Преди четири години той бе назначен за кметски наместник на село Горановци, Кюстендилско. След частичните избори за общински съветници през 2012 година селският кмет Милен Порожанов спечели и място в минипарламента на Кюстендил от листата на дясната коалиция на кмета Петър Паунов. Тогава той избра съветническото място и се отказа от кметуването в Горановци, тъй като двете позиции не са съвместими по закон, но Общинският съвет просъществува само няколко седмици. Изборът беше обявен за нелегитимен и в Кюстендил се проведоха нови частични избори.

От години в центъра на града Порожанов върти и гостилница „Хисарлъка”, той е и председател на читалище „Надежда 1997”, намиращо се в кв. „Върташево” на Кюстендил.

От първия си брак бизнесменът земеделец има голям син - Йордан, кръстен на майка му Йорданка, но младежът живее с майка си.