Хиляди души зададоха въпросите си към основателя на социалната мрежа Facebook във вторник, а той отдели един час от времето си, за да отговори на колкото може повече от тях. Своите питания към Марк отправиха както обикновени потребители, така и имена като бившия губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер, физика Стивън Хокинг, както и Ариана Хъфингтън - създателка на медията „Huffington Post”, предава Лента.ру.

Ето какво дискутираха:


Стивън Хокинг: Бих искал да знам единна теория на гравитацията и другите сили. На кои от големите въпроси в науката бихте искали да знаете отговора и защо?

Марк Зукърбърг: Това е доста добър въпрос! Най-много се интересувам от въпросите, касаещи хората. Какво ще ни позволи да живеем вечно? Как да излекуваме всички болести? Как работи мозъкът ни? Как се учим и как можем да дадем възможност на хората да учат милион пъти повече? Също така съм любопитен за това дали е налице фундаментален математически закон в основата на човешките социални отношения, които уреждат баланса за кого и какво ни е грижа в живота. Обзалагам се, че има.

Арнолд Шварценегер: Марк, аз винаги казвам на хората, че никой не е чак толкова зает, за да не намери време да прави упражнения, особено ако папата иили президенти по света намират такова. Ти си може би един от най-натоварените с работа хора на планетата, а по-младите поколения вероятно те отнасят много повече към себе си, отколкото могат към папата – така че би ли ми казал как намираш време, за да тренираш и какъв е режимът ти? И между другото – ще спечелят ли машините?

Марк Зукърбърг: Да бъдеш във форма е много важно. За да правиш нещо добре, изисква енергия, а имаш много повече енергия, когато си във форма. Тренирам минимум три пъти седмично, обикновено веднага щом се събудя. Тичам винаги навън с кучето си, когато мога, а това си има много забавен бонус, защото е като да виждаш как тича моп. И не, машините няма да победят.
 

For the next hour I’ll be here answering your questions on Facebook. Our Townhall Q&As are an important way for me to...

Posted by Mark Zuckerberg on 30 юни 2015 г.


Ариана Хъфингтън: Facebook като социална мрежа е изиграла огромна роля в дигиталната издателска индустрия през последните няколко години. Въз основа на всичко, което сте научили, как смятате, че начинът, по който журналисти и новинарски организации представят своите истории онлайн, ще се развива през следващите няколко години? И върху какъв тип продукти сте фокусирани в тази област?

Марк Зукърбърг: Мисля, че ще има няколко тенденции към богатство [на съдържанието] и бързина/честота [на поднасянето й]. Относно” богатство”, ние виждаме все повече и повече богатство на онлайн съдържание. Вместо само текстове и снимки, сега виждаме все повече и повече видеоклипове. Това ще продължи и в бъдеще и ще видим по-завладяващо съдържание като виртуална реалност. Засега обаче е важно новинарските организации да предлагат все по-богато съдържание и това е, което хората искат. Колкото до “бързината/честотата” традиционните новини мъчно успяват да ни държат в течение за важните неща, които се случват непрекъснато. Все по-важно място ще имат новинарските организации, които могат да произвеждат кратки новини по-бързо и по-често.