Първият ден на гръцкият фалит под номер 6 в историята на страната преминава досега под знака на паниката сред пенсионерите ,които се стичат с хиляди в онези клонове на гръцки банки, които отвориха днес по решение на правителството в Атина, за да изплатят част от пенсиите, съобщи grreporter.info.Гръцкият туризъм е първата жертва на решението на правителството да не изплати заемите към МВФ вчера. „Туроператори от САЩ информираха гръцките хотелиери, че плащанията, които ще внасят за престоя на американски туристи в Гърция ще се конфискуват автоматично в полза на МВФ”, заяви председателят на Общогръцката федерация на хотелиерите Янис Рецос.

Междувременно, заседанието на Еврогрупата, което трябваше да реши дали ще одобри предложенията, разменени между Брюксел и Атина в последните часове, бе отложено от 12.30 часа на 18.30 часа българско време.

Според източник от Еврогрупата, гръцкият премиер ще отмени референдума днес преди заседанието на съвета на финансовите министри в 18:30 часа. Това съобщи в Туитър журналистът от Wall Street Journal Саймън Никсън. Според него гръцкият финансов министър Янис Варуфакис е намекнал за това в телефонен разговор вчера.