„Опел” ще разкрие една наистина суперспортна кола на Автомобилното изложение в Женева, което ще се проведе между 6 и 16 март. Студиата следва традицията на концепцията Astra OPC X-treme, показана през 2002 г. Тогава, както и сега, една истинска състезателна кола излезе от състезателната писта и тръгна по обществените пътища.
Докато червеният OPC X-treme преди 12 години остана единствен екземпляр, новият EXTREME в типичниите цветове на спортните автомобили на марката ще бъде основата за ограничено по количество производство.

Tози OPC EXTREME ще бъде най-бързата разрешена за движение по пътищата Astra за всички времена. Тя е вярна на мотото на Performance Center: “OPC. Истинската страст”.

„Опел” Astra OPC EXTREME произхожда пряко от състезателната Astra OPC Cup от шампионата за издръжливост на Нюрбургринг (Nürburgring Endurance Championship -VLN) и е разрешена за движение по пътищата!

Висококачествени карбонови компоненти намаляват теглото й в сравнение с Astra OPC с 280 к.с., лансирана през 2012 г. Вградената структура за сигурност, състезателните седалки и шестточковите предпазни колани са предназначени за състезателната писта.

Спортното купе OPC EXTREME се характеризира с безкомпромисна технология както за пистата, така и за обществените пътища, включително и за обиколки по страховитата Северна дъга на Нюрбургринг.

Ето как се е родила идеята за Astra OPC EXTREME, в Opel Performance Center, който се намира точно до легендарната писта. Дали ще е Corsa OPC, Astra OPC или Insignia OPC, всички спортни звезди на „Опел” трябва да са покрили успешно разширените тестове при шофиране с пълна скорост и една изтощителна 10,000 километрова програма за издръжливост при най-тежките условия на Северната дъга.