За тези, които не са фенове на плажовете и палмите, има и други предложения за горещото лято. Например Golden eagle - Транссибирския експрес. За 10 600 евро се минава през Москва, Владимир, Суздал, Екатеринбург, Новосибирск, Иркутск, езерото Байкал, Улан Батор и Владивосток.Монако, Ница, Кан, Сен Тропе - перлите на Френската Ривиера - са задължителните места за почивка на богатите и известните. И там цените зависят от екстрите - ако ви настанят в стая, в която е нощувала лейди Даяна, нощувката излиза петцифрена сума, обясни пред „Преса“ шефът на института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов.

Луксът може да бъде открит и в България. За хората от артистичните среди и т.нар. хайлайф Лозенец се очертава като тотален хит. Другият вариант са къмпингите, където могат да демонстрират суперлъскави каравани от 100 000 евро нагоре.

Повечето хора с добри доходи у нас - мениджъри, зъболекари, архитекти, юристи и пр., предпочитат голф комплексите по Северното Черноморие и 5-звездните балнео, СПА и уелнес хотели на първа линия на морето. Там делът на българите сред гостите е едва 2% и те остават неразпознаваеми, допълни Драганов.