Русенката Мирела Димитрова спечели Гран при от Национален музикален фестивал „Звезден път“ – Разград. От същия конкурс, сестра й - Пресияна Димитрова се завърна с първа награда в ІІІ възрастова група и Наградата на кмета.
За осма поредна година Разград бе домакин на Националния детски фестивал „Звезден път”. Целта на събитието е насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, които са доказали своите възможности в областта на изкуството, както и ангажирането им със социално-значима и актуална кауза, каквато е безопасността на движението по пътищата, обясни председателят на сдружението Златка Пенчева.
Изпълненията на певците бяха оценявани от жури с председател Петя Буюклиева и членове Валентин Пензов и Мая Райкова, а изявите на танцьорите оценява жури с председател Румян Занев и членове Ненко Метев и Живко Жечев.
За победителите във всяка възрастова група бяха предвидени купи и статуетки, Специална награда на кмета на Разград и награди на спонсорите на фестивала.
Организаторите отбелязаха, че всички деца, които са печелили награди на фестивала „Звезден път” в Разград, са се реализирали успешно.
15-годишната Мирела Димитрова и 13-годишната Пресияна Димитрова  са възпитанички на вокалния педагог Аделина Колева - ръководител на вокален състав "Нова музика". И двете са ученички в СОУЕЕ „Свети Константин Кирил философ“.