"В Баку се видяхме с Путин, здрависахме се, една дума не ми е казал, а вие се тревожите, че едва ли не война ще стане. Какво ви кара да си мислите, че сме приели руснаците за врагове или нещо подобно?"

Това заяви премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Божидар Лукарски, Лиляна Павлова, Теменужка Петкова са били в Москва и в Санкт Петербург на различни форуми и работят прекрасно по всяка една линия, заяви Бойко Борисов. С никой не се караме, с никой няма да си обявяваме война, добави Борисов. Той призна, че не знае за наети от Министерството на отбраната екип от политолози и социолози, които обикалят страната и правят срещи с хората, за да говорят за руска заплаха. "За първи път чувам, надявам се да не е така. Нямаме нужда някой да ни създава допълнителен имидж и да ни пречи", каза Борисов.

"На този етап няма от какво да се тревожите, водим балансирана политика", увери Борисов. "Думата фронтова линия не е изобщо използваема днес в парламента. Не мога да коментирам кой в Москва, Брюксел или Вашингтон какво е казал. По линия на НАТО имаме ангажименти, които ясно изпълняваме. Това са ангажименти потвърждавани и приети в българския парламент многократно. Не съм направил нищо различно от това", каза Борисов.