Китайската новата година ще настъпи в точно 05:39 сутринта на 31 януари китайско време. Това означава, че в България новата година започва на 30 януари в 11:39 часа вечерта.

2014 е 4711 китайска година и е посветена на зеления, още дървения, кон. Конят е любимо животно в Китай. Той е символ на пътуването, състезанието и победата, свързва се с топлината, огъня, червения цвят и любовта.

Според китайските вярвания, драконът е най-бърз в небето, а конят- на земята. Двете животни са символ на благородството и лидерството.

През 2014 година водещи символи ще бъдат коня и дървото. Дървото помага на огъня да гори, следователно през тази година елементът огън ще бъде доминиращ. Хората с елемент на щастието огън ще имат много късмет и не трябва да изпускат добрите възможности. Хората с елемент вода, която е противоположна на огъня, трябва да бъдат много внимателни и да не разчитат на късмета си.

Конят се движи бързо. Това означава, че когато се случва нещо, добро или лошо, то ще се случва много бързо. Това важи и за любовта. Конят помага за откриване на любовта, а ако вече имате половинка, е много подходящ момент да задълбочите връзката си.