Минути след кървавия инцидент на магистрала „Струма” в петък, когато строителният работник Николай Чивиев беше убит с камък, извършителят на престъплението Емил Чачев Първанов – Ембака позвънил на дългогодишния си адвокат от Сандански Росен Недин. Той има по-различна версия за случилото се на пътя, довело до смъртта на бившия френски легионер, съобщава „Преса”.„Беше изплашен и шокиран. Факт е, че има престъпление, но няма умисъл. Всичко е станало в момент на афект”, увери защитникът. 

Във фаталния ден 37-годишният Чачев, който е родом от санданското село Лешница, се прибирал със съпругата и детето си от пазар в Петрич. Семейството пътувало с автомобил „Сеат”. Багажникът бил пълен с череши, зеленчуци и храна. За да спести време, Чачев решил да премине през затворения участък на лот 4. Там, обаче, го пресрещнала кола на „Агромах”, в която пътували Николай Чивиев, младо момиче и още еди н работник. 

Тримата препречили пътя на сеата. Заформил се скандал с псувни и закани. Според версията на адвоката, строителният работник извадил бухалка и започнал да удря по возилото на нарушителя. Предното стъкло се изпотрошило и стъклата разрязали ръцете на съпругата му. Разярен, Ембака се нахвърлил върху Чивиев. Секунди след това служителят на „Агромах” лежал безпомощен на земята.

„Емил се уплашил и позвънил на негов приятел от близкото село да дойде на мястото. През това време моят клиент оказал първа помощ на пострадалия – извадил му езика и го наплискал с вода”, разказа Недин.