Грип повали половин България. Аптеките продават парацетамол под всякакви форми, антибиотици и изкуствени витамини. Но най-доброто си е природната медицина при грип.

Тя не просто профилактира, но и наистина лекува грип. Ето какво може и трябва да ползвате при грип:

1.Прополисова тинктура – тотално убива патогените в тялота. Тя се пие като 30 процентен разтвор във вода и мляко – по няколко капки, както и с нея може да се обтрива носа с памук, потопен в тинктурата.

2.Чесън – уникален против грип, но трябва да е стрит и да е стоял 5 мин. на въздух, за да отдели алицин, който смазва вирусите. А и още нещо, което едва ли знаете – отрежете фина лента от български чесън и я залепете на палеца-точно там, където е границата между нокътя и кожата. Хремата се пресича.

3.Гаргара със солена вода – отлично средство против грип и напълно безвредно.Намокрянето на лигавицата е бариера за вирусите. Правете гаргара редовно.

4.Канела – отличник против грип. Може в чист вид – половин лъжичка на гладно с вода или смесена с мед – по половин лъжичка от 2-те неща се слагат(канела и мед) в чаша топличка вода.

5.Джинджифил – нарязан се вари във вода и се пие, а после се изяжда и свареното от него. Грип ли? Забравете за него с джинджифил.

6.Куркума – буквално събаря вирусите, особено ако се комбинира с чер пипер.

7.Цитруси – тук включваме лимон и грейпфрут – всеки е чел и знае какво богатство от естествени витамини са. Също на микро- и мкро-елементи. Правете си сокове.

8.Черен бъз – страхотен лек с антивирусен ефект. Може да се пие чай от него, да се яде като желе и сладко, също и като сок, домашно приготвен.