Поредното издание на Клуб „Здраве” се проведе в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе. Темата на срещата беше „Административни услуги, предоставяни от НЗОК/РЗОК. Права на здравноосигурените лица при получаване на медицински и дентални дейности, заплащани от НЗОК“.

Събитието се проведе под формата на уебинар, което даде възможност в него да се включат онлайн потребители на регионалните библиотеки в Шумен и Пазарджик, които проследиха срещата в реално време.

Гост-лектори на уебинара бяха Живка Георгиева, Деница Атанасова и Петко Тотев - специалисти от Регионалната здравноосигурителна каса в Русе. По време на срещата бяха разгледани въпроси, свързани с предоставяните от НЗОК административни и електронни услуги, правата и задълженията на пациентите, информация за справки, които могат да се намерят на официалната електронна страница на НЗОК. Много от въпросите към гостите бяха свързани европейското здравно осигуряване и как българските граждани могат да ползват медицинска помощ при пребиваването си в европейските държави.

Следващата среща на Клуб „Здраве“ е през месец септември на тема „Цветолечението на д-р Бах“. Гост-лектор ще бъде Ирена Хаджиева от Зравен център „Холистика“ - Велико Търново.