Бойко Борисов вкарва заместника си в дебати, за които знае, че са предварително загубени. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

Местан коментира намерението на ГЕРБ да внесат вот на недоверие на правителството на Пламен Орешарски заради националната сигурност.

Той добави, че Борисов става все по-неадекватен. От ДПС дори са доволни от избраната тема и ще настояват дебатите директно да бъдат излъчени по БНТ и БНР.

Когато узнах, че намерението на г-н Борисов е да внесе вот на недоверие точно по темата за сектор "Сигурност", ми беше трудно да повярвам, защото от гледна точка на ГЕРБ, няма по-несъстоятелна тема за вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" от този за сектор "Сигурност", посочи Местан. Имам две обяснения за това - първото е, че Борисов става все по-неадекватен, а второто, че е възможно да бъде един добре премислен тактически ход да пусне заместник-председателя си Цветан Цветанов по бобслея, каза лидерът на ДПС.

Никой дори не допускаше преди управлението на Цветанов, че е възможно да има каквито и да е паралелни форми за подслушване, припомни Местан. Помните ли скандали преди 2009 г. – някакви паралелни структури да са подслушвали, когото и да е, запита той. Дори да има такива паралелни структури, те също са продукт на "Борисов-Цветановото" управление, подчерта той.

Никога не съм подценявал г-н Борисов и съм убеден, че той знае, че губят тези дебати, допълни Лютви Местан.