Бургаският кореспондент на Би Ти Ви Лора Стаматис за малко не се удави в ледените води при устието на река Велека тази сутрин. Това съобщава местният сайт Флагман, позовавайки се на източник от Гранична полиция.

Стаматис и оператор с тежка професионална камера, също колежка, пристигнали на мястото, където сапьори от специализиран модул на военноморската база в Атия трябваше да извършат взривните работи по отпушването на придошлата река.

Велека заля пътя между Царево и Резово и отцепи пътя на юг. Екипът на Би Ти Ви дошъл доста преди да дойдат мобилизационните сили и започнал да снима обстановката при температура около 5 градуса под нулата. Наоколо имало замръзнали участъци от плиткото на реката. За да стане репортажът красноречив, Лора Стаматис поела по леда, който обаче се пропукал и тя попаднала в буйната река.

„Беше доста стресиращо, имаше късмет, водата вече стигаше до кръста й, добре, че в това време бяхме наблизо, за да се притечем на помощ”, каза човек, който станал свидетел на инцидента. Всъщност това били дежурни гранични полицаи, които от предната вечер стоели на пост на смени, за да сигнализират за бедстващи коли и хора. Един от граничарите се втурнал и помогнал на Лора да излезе от реката. Тя била премръзнала, но не изглеждала уплашена.

Граничарите казаха, че останали възхитени от героизма й по време на изпълнение на служебния дълг.