Най-популярният бългърски интернет форум за майки "БГ мама" се разцепи на две след бурна кавга, пише "Телеграф". Бунтът тръгва през декември миналата година, когато форумът тества нов дизайн. Тогава много от потребителките не се съгласяват с промените и пишат гневни коментари, а администраторите ги цензурират.
В началото на януари група майки, недоволни от правилата и променената визия на "БГ Мама", създават ново място за виртуални срещи. Новият форум се казва "Алтернативата", а адресът му е bulmama. Сега в стария форум се водят спорове по повод алтернативния. Потребителките в "БГ мама" негодуват срещу новия сайт, защото копира едно към едно визията и темите на техния.

"Всеки е свободен да развива сайт или форум, стига да не нарушава правила и закони", гласи позиция на оригиналния форум. В него администраторите трият всякакви постове, които имат линкове към "Алтернативата", защото според правилата им това се води за реклама.

Отцепничките обвиняват собственичката на оригинала Марина Кузманова, че е променила изначалната идея форумът да е свободно виртуално пространство, където майките обменят опит и скъвети. Твърдят, че някои от подфорумите са станали твърде бизнес ориентирани, там съвети давали експерти от конкретни компании, които рекламират своите продукти.