Силистра, Добрич и Кърджали се присъединяват към най-модерната мрежа за високоскоростен оптичен интернет FiberNet от VIVACOM. Жителите на трите града вече имат възможност да използват предимствата на технологията, която осигурява свързаност до 2,5 Gbps и изключително висока стабилност, дори при лоши метеорологични условия. Допълнително преимущество на мрежата е, че потребителите могат да използват реално заявените от тях скорости на пакета, които достигат до 100 Mbps.

Оптичната инфраструктура, от която могат да се възползват над 900 000 домакинства в цялата страна, осигурява и възможност за включване на интерактивна телевизия. Популярната вече IPTV дава достъп до над 160 канала, от които повече от 25 са в HD формат. Чрез нея абонатите могат сами да избират какво и кога да гледат, независимо от телевизионната програма, като използват функциите за превъртане напред и назад, гледане на архив до няколко дни назад, поставяне на пауза и още много други.

Жителите на Добрич, Кърджали и Силистра ще имат възможност да изберат най-подходящия за тях пакет от VIVACOM, който предлага една от услугите или двете в комбинация. В момента тече и една от най-атрактивните промоции на телекома за интернет и телевизия. До края на юни всички нови или настоящи клиенти на телекома ще могат да сключат договор за двете услуги – в комбинация или по отделно, като си гарантират 50% отстъпка от абонаментните планове за първата една година. В допълнение, потребителите на българския телеком получават редица допълнителни услуги, като възможност за добавяне на неограничен мобилен интернет без месечна такса, подарък антивирусен софтуер ESET NOD 32, безплатен Wi-Fi рутер, статичен IP адрес, както и денонощна техническа поддръжка.

С присъединяването на Добрич, Кърджали и Силистра, градовете, в които VIVACOM предлага оптичен интернет, стават общо 17.