"Аз съм търпелив човек. Определено Кличко отбягва мача между нас и то нарочно. Това е до едно време, има правила, които няма как да заобиколи", обяви непобеденият на професионалния ринг Кубрат Пулев.

Кобрата бе награден за най-добър спортист на декември на церемония в Пресклуб България, след която сподели очакванията си за 2014 година. "Винаги времето за почивка е малко. Все пак работата и напрежението ни държи живи. Човек има нужда от тази тръпка. Надявам се всичко да бъде наред с контузията. Тя е оправена, но това не е като при колите, да сменим една част. Трябва време. Ще ми трябват поне два месеца, в които да вляза във форма", сподели Пулев.

"Информациите, че Юрген Бремер ще бъде следващия ми противник са абсолютни глупости. Той няма как да ми е противник, защото е съвсем различна категория. Трябва да качи около 35 килограма, за да ми е противник, или аз да сваля 40", обясни той.

"Знаете, че аз съм търпелив и вярващ човек. Даже съм наивно вярващ за някои неща от живота, но само истински вярващият човек може да постигне големи неща. Най-големите наивници според мен имат най-много бъдеще. Определено го отбягва и то нарочно. Това е до едно време, има правила, които няма как да заобиколи. Мисля, че няма да бъде чак толкова краен и да поиска мачът да е в Украйна, а и мен не ме притеснява", коментира Кобрата.

"Мач с Кубрат и Тервел – да, но между тях – не. Ако аз ще играя, може би и брат ми ще играе в същата гала, така че ще бъде интересно. А може би и за пръв път да стане професионалист тогава, нищо не се знае", каза още боксьорът.

Той бе запитан и дали не обмисля кариера в политиката, по подобие на Виталия Кличко. "Това са доста далечни неща, така че сега няма да мислим за това нещо. България е моята родина и аз я чувствам доста силно и ми е много вътрешно, когато виждам, че не е добре. За съжаление, нищо не зависи от мен", отговори Пулев.