Клиентите на VIVACOM вече имат възможност да получават своите месечни сметки директно на имейла си като прикачен файл или като линк за изтегляне. Новата услугата ще намали времето за получаване на сметките, тъй като след издаването им директно се изпращат в електронен формат. Получаването на документа на имейл ще спомогне и за намаляването на използваната хартия и съответно за опазване на околната среда в България.

В допълнение към удобството от услугата, всички клиенти, които за пръв път използват е-Сметка, ще получат 2% отстъпка от месечните си абонаменти за 6 месеца за всички мобилни (с изключение на VIVA Free), фиксирани, интернет, ТВ и пакетни услуги. Бизнес клиентите ще получават оригинална, електронно подписана фактура, която може да бъде използвана за счетоводни операции.

С цел клиентите да бъдат максимално улеснени са предвидени няколко лесни начина за активация на е-Сметка на имейл:

- Чрез мобилно устройство, като с получаването на своята хартиена сметка всеки клиент може да сканира наличния QR код на първа страница със своя смартфон. Той ще го отведе на сайта за регистрация www.vivabill.bg.

- Чрез ръчно въвеждане в същия сайт на активационен код, който също се намира на първа страница от сметката, под QR кода.

След попълване на кратка регистрационна форма, клиентите ще започнат да получават своите сметки от VIVACOM директно на посочен от тях имейл. Услугата може да бъде активирана и чрез VIVAONLINE, интерактивния портал за управление на услугите, или чрез обаждане на краткия номер за обслужване на клиенти - 123, като и в магазините на телекома.