Покъртителна житейска драма се крие зад самоубийството на 54-годишната шивачка от Дупница, която вчера, както съобщи БЛИЦ, се хвърли под влака на гарата в града и шокира десетки чакащи пътници. Магдалена Тодорова е оставила предсмъртно писмо, от което се разбират причините, подтикнали я към страшното решение да сложи край на живота си пише в. "Струма"
В 7.20 часа сутринта Магдалена седнала на релсите пред наближаващия пътнически влак София-Кулата. Жп работници и пътници започнали да й крещят да се махне, но никой не посмял да я изтегли от релсите. и влакът минал през краката й. Тя започнала да се мята в страшни болки. Линейка я откарала в Спешния център, където тя издъхнала.

Преди да самоубие, Магдалена Тодорова написала предсмъртно писмо до съпруга си Милчо, което открил един от синовете й. В писмото пишело:  "Имам да изплащам 5000 лв. кредит, не искам да тежа на семейството си, вие ще се справите." След като прочел писмото, синът й веднага се обадил в РУП-Дупница. Полицаите реагирали мигновено, но вече било късно.

От декември м.г. Магдалена имала здравословни проблеми и ходела по лекари. Тя работела като шивачка в цех в с. Джерман. Заедно с нейна колежка станали поръчителки на друга шивачка, която изтеглила 10 000 лева кредит, взела парите и заминала за Италия.

Преди няколко дни се получило писмо до Магдалена Тодорова от банката кредитор, в което пишело, че тя и другата поръчителка трябва да платят по 5000 лева за изтегления от колежката им кредит.

Съпругът й и двамата й синове са потресени от жестоката смърт на Магдалена. Съседи коментират пред "Струма", че била хубава и добра жена. Напоследък лекувала ядва на стомаха и за месец-два се стопила. Колежките й в шивашкия цех също са шокирани от фаталното й решение да се раздели с живота.