Бисер Миланов-Петното остава постоянно в ареста.

Решението е на Софийския градски съд, който също както първата инстанция прецени, че от доказателствата по делото може да се направи изводът, че именно Петното е автор на заплахите. Затова има убедителни доказателства, според магистратите. Съдът прецени, че Боряна Георгиева действително е била уплашена от тази закана, тя е знаела за присъдите на Петното, както и че той знае къде живее тя. Друго доказателство е и заключението, но психиатричната експертиза. Бисер Миланов-Петното каза, че си е правил майтап и че никога не е произнасял заплашителна реплика и отново се оплака от политическа репресия спрямо него. Каза, че се движи със 7-8 човека, за да му бъдат свидетели евентуално. На излизане от залата той започна да крещи неистово, че срещу него се извършват престъпления като спомена и името на главния прокурор.

Бисер Миланов е обвинен в закана за убийство, отправена към момиче по време на протестите в градинката пред Народната библиотека през юли. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на 15 януари бяха изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна.

Според прокуратурата на 6 юли миналата година, около 18.00 часа, на палатков лагер Петното се заканил на Боряна Георгиева с думите: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя на врата". За това наказание е предвиден затвор до 6 години. Прокурорът по делото Даниела Димитров посочи, че свидетели описват поведението на обвиняемия като агресивно, нападателно и арогантно. Той отправял и закани за саморазправа. По делото има и съдебно-психиатрична експертиза, в която се казва, че Боряна Георгиева е психически здрава, осъзнала е заканата за убийство и това създало възможност за възбуждане на страх. Прокурорът даде и копия за три образувани наказателни производства, по едно от които той е привлечен за обвиняем. Прокуратурата каза, че Миланов има много присъди и каза, че те се събират в 6 страници. Съдът се мотивира, че те са 7, сред тях за грабеж, за умишлен побой и за почти всички има ефективен затвор. Така, съдът заключи, че Миланов е личност с изключително висока лична и обществена опасност, с утвърдени престъпни навици и въпреки присъдите, които получил не се е поправил.

Прокурорският интерес към него беше провокиран от хулиганските действия на Миланов към екипа на bTV. Часове след като те бяха показани в ефира на националната телевизия, Петното и компанията му бяха арестувани показно от барети пред парламента по разпореждане на главния прокурор.

Другите две досъдебни производства в Софийската районна прокуратура, които се водят към Миланов са за насаждане на расова омраза със слово и за хулиганство заради нападението над репортерския екип на bTV.