„Генерална репетиция” – това е едно от обясненията за нелепата кражба, която Боряна и Рангел Рангелови извършиха в магазин на столичния булевард „Македония”.
Камерите запечатват бруталното нападение над продавачката, но в крайна сметка двамата си тръгват само с шест кутии цигари, а Рангел забравя вътре и мобилния си телефон. 

Никой няма обяснение каква може да е причината за обира. Позната на семейството обаче твърди пред „ШОУ”, че през последните няколко месеца двамата са започнали да играят хазарт и са имали нужда от пари. „Знам това, защото Боряна веднъж ме помоли да й дам по-голяма сума. Каза, че се притеснява да иска от родителите си“, разкрива пред наш репортер Кристина Петкова. И тя като останалите не може да си обясни как едно уважавано семейство напада магазин в София, но предполага, че това може да е било репетиция за по-голям грабеж. 

Предпочитанията на Боряна към по-охолния живот 

личат дори от страницата й във Фейсбук. Между снимките на сина си и семейните тържества, тя публикува фотография на скъпо и лъскаво ауди и пише отдолу: „Ето това е кола за истинската жена!“. Студентката по рентгенология често играе хазартни игри във Фейсбук, като една от предпочитаните й е именно „Казино”. 

Пак от страницата й във Фейсбук обаче се вижда, че в центъра на съществуването им е бил синът им Виктор. Навсякъде семейството се снима заедно с детенцето си. Усмихнати на почивка край морето или заедно с компания до басейн. От снимките още става ясно, че Боряна и Рангел действително са имали добър социален статус и не са изпитвали финансови затруднения. 

Последния месец „българската Бони” сякаш става по-тъжна и споделя все повече религиозни снимки, приканващи към опрощение и любов към Всевишния. Само два дни преди да извърши обира, младата жена споделя, че 

се чувства самотна и няма приятели 

а ден преди нападението на магазина тя пише единствено, че изпитва силна умора. 

Тези, които познават семейството, твърдят, че двамата били изключително сплотени. Живеели в Студентски град, но имали планове да напуснат България и да се установят в Лондон. 

„Познавам Боряна от времето, в което тя работеше в магазин. Много мил човек, винаги ми е помагала, даже ми е и услужвала с пари“, твърди пред „ШОУ” друга близка позната на Боряна Рангелова.

След като съпрузите се предават в полицията, психолози от МВР им правят психопортрет. Обирът дори за криминалистите е толкова нелеп, че те се съмняват дали не е имало психическа обработка, разкриха пред „ШОУ” източници, запознати с разследването. Резултатите от тестовете обаче показват, че Рангел Рангелов е със средно до по-високо ниво на интелигентност, лесно ориентиращ се 

и склонен към насилие

Тестовете на Боряна показват, че тя е неудоволетворена и се чувства неуверена в средата, в която живее. Именно това кара разследващите да смятат, че двамата действително са решили да ограбят магазина в стремежа си да потърсят варианти за по-охолен живот. 

Боряна и Рангел са от монтанското село Медковец. Двамата се запознават покрай евангелската църква, в която ходят. Когато решават да сключат брак, всички смятат, че са един за друг. И двамата са от добри семейства. Бащата на Боряна е полицай, а майка й работи като медицинска сестра при проф. Чирков. Бащата на Рангел доскоро е бил продавач в магазин за железария, майка му пък е работила в общината. Затова и всички в селото недоумяват каква може да е причината, подтикнала семейството към обир.

„Познавам семейството на Боряна и Рангел. Това са трудолюбиви и уважавани хора. Виждах двамата, когато идваха на празниците в селото. Винаги се грижеха за родителите си. Наистина не мога да повярвам, че са станали крадци“, каза кметът на селото Венцислав Евгениев.

“Съжаляваме, но не знаем какво ни стана“ - 

това е единственото, което обясняват в съда Боряна и Рангел. През цялото време двамата крият лицата си. Рангелов дори се разплаква и отронва пред камерите, че много съжалява за всичко, което е направил. Когато го питат дали е крал заради липсата на пари, той отговаря: „Не, не беше това причината...“. Пред съда Рангел обяснява още, че всъщност му хрумнало случайно да нападне продавачката. Той видял, че магазина е празен и решил да влезе. Пред полицаите обаче продавачката, която е нападната, твърди, че по-рано същия ден е видяла Боряна да идва. Тя разказва още, че когато влязъл в магазина, Рангелов насочил срещу нея пистолет и точно като на филм крещял: „Извади парите от касата, иначе ще те гръмна!“. Уплашена, жената видяла как през това време Боряна се опитвала да отвори касата, но не успяла. Накрая взела само цигари и заедно с Рангел изчезнала от магазина. 

Нападнатата продавачка е със счупен пръст и в тежък шок от случилото се. С нея продължават да работят психолози. Според закона, счупването на пръст се смята за лека телесна повреда и наказанието за него е лишаване от свобода до 6 месеца, пробация или глоба от 100 до 300 лв. При грабеж обаче, законът предвижда затвор от 3 до 10 години. Но и тук има условности - всичко зависи от това дали прокуратурата ще докаже, че нападнатата продавачка е със средна, а не с лека телесна повреда. Тогава Боряна и Рангел могат да получат много по-тежки обвинения, за които се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.