Няма мъж, на когото да не се е случвало да бъде зарязан от жената до себе си. Тогава, колкото и хладнокръвно да реагира той, все пак започва да си задава въпроса къде е сгрешил.

Защо се получава така обаче и какво кара една жена да скъса с половинката си и да потърси някой по-добър? Ето 10 причини, които подтикват нежния пол да продължи с издирването на подходящия.

Ако звъните през час

За всяка една жена вниманието на мъжа до нея е приятно. Има граници обаче, които не трябва да се преминават. Ако звъните през един час, за да я питате къде е и какво прави, това със сигурност няма да се стори като мил жест на загриженост, а по-скоро обратното - ще досадите.

Всъщност няма и много смисъл в подобно занимание, защото, както гласи вицът, откакто има мобилни телефони, жената е все вкъщи. Замислете се как ще се почувствате вие, ако сте подложен на постоянен телефонен терор.

Просто имайте доверие и уважавайте личното пространство.

Ако сте болезнено ревнив

Хората са казали, че който не ревнува поне малко, значи не обича. По мое мнение няма как да не съществува поне минимална ревност и собственическо чувство, ако наистина държите на човека до вас. Стига да е в рамките на нормалното и допустимото. Не са редки случаите, в които в медиите съобщават за престъпления от ревност. Дори наскоро това бе едно от водещите заглавия - за двойно убийство и последвало самоубийство от ревност.

Има мъже, които дори не позволяват на гаджетата си да излизат по женски с приятелки, защото се страхуват да не би тайно да се срещат с друг мъж. Има и такива, които правят скандали само ако погледът ви се засече с този на някого от противоположния пол. Това състояние определено не е нормално и води след себе си редица проблеми. Нерядко и физическо насилие. Едва ли има жена, на която би се харесало да живее в клетка и да бъде забранявано да се гримира в отсъствието на мъжа например.

Не я запознавате с приятелите си

За една жена е знак за сериозни намерения от ваша страна, когато я представите пред приятелите си. Така дори бихте могли много повече да спечелите доверието и да не се налага всеки път да обяснявате къде сте и с кого.

Когато заявите пред компанията си, че това всъщност е "вашето момиче", показвате, че сте сериозен, и, от една страна, доказвате чувствата си.

Отбягвате темата за родителите си

Тук важи същото правило като при приятелската компания. Разбира се, не е казано да я представите на майка си на втората среща като бъдещата ви съпруга.

Ако това обаче не се случи дори и след сериозна връзка и поне една изминала година, рискувате гаджето ви да си помисли, че я криете или ви е срам от нея. Ако направите обратното, то ще докажете, че не е просто момиче за запълване на свободното ви време.
Има и жени, които сами не искат да се запознават с родителите на мъжа до тях. За тях това е прекалено обвързващо и отнемащо свободата им.

Не й честитите рождения ден

Това е може би най-лошото нещо, което можете да сторите. И ако след това приятелката ви остане до вас, то или е луда, или прекалено много е хлътнала по вас. Дори забравянето на годишнината или на датата на запознанството няма да я обидят така, както ще я засегне да я пренебрегнете на личния празник.

И ако вие не я дарите с вниманието си, то със сигурност ще го направи някой друг на ваше място.

Правите й забележки публично

Ако пред общите ви познати, а и не само коментирате на глас и с примех колко много не се справя в кухнята тя, това говори по-зле за вас, отколкото за нея. Един мъж трябва да може да пази достойнството на дамата си, както и обратното.

Не са уместни и забележки за фигурата пред други хора. Ако пък отидете на гости на майка ви и на глас обявите колко лоша домакиня е жена ви, със сигурност това няма да остане безнаказано. Нежният пол търси мъже, които да ги закрилят и поставят на пиедестал. Ако правите обратното, то просто се сбогувайте с жена си.

Най-добрата ви приятелка е по-важна за вас

"Най-добрата ми приятелка е много по-добър шофьор от теб", "Тя е толкова организирана и амбициозна", "Няма човек, с когото да ми е по-забавно". Кого го интересува? В такъв случай просто бъдете с най-добрата си приятелка. Няма нищо лошо в това да поддържате приятелски отношения с човек от другия пол, но уловката е ясно и точно да определите мястото на този човек. Както и да покажете с действията и държанието си коя е именно жената в живота ви. Най-добрата ви приятелка трябва да има нужното уважение към половинката ви. И ако някой трябва да постигне този ефект, то това сте вие.

Да откажете среща с гаджето си, защото трябва да отидете на разходка с Ани например, е твърде неприемливо. И е съвсем логично да очаквате скоро и вас да ви сполети същото - с някой най-добър приятел.

Това, което една жена никога няма да ви прости, е да изтъквате качествата на друга пред нея.

Говорите само за фитнес и протеини

Хубаво е мъжът да е с поддържано и атлетично тяло. Стига обаче да не е обсебен от темата и да не налага вижданията си и на половинката си.

Моя позната се беше захванала именно с такъв. Той постоянно се чудеше каква нова добавка да си поръча по интернет, прекарваше часове в спортната зала. И не само това - задължаваше и нея да ходи на фитнес, та дори понякога и по два пъти дневно. Казваше с какво да се храни и до коя храна да не припарва. Накрая тя, разбираемо, предпочете пържените си картофки пред "любовта".

Занемарявате личната си хигиена

Това се отнася както за мъжете, така и за жените. Не е казано, че трябва всяка седмица да ходите на козметик или постоянно да сте гладко избръснат. Свежият дъх, чистите дрехи и добрият аромат са достатъчни, за да направите добро впечатление.

Ако обаче половинката ви все по-често отказва да излизате заедно пред познати, е добре да се огледате дали не пропускате нещо, което евентуално би я поставило в неудобна ситуация.

В заведение поръчвате първо на себе си

Не че в момента, в който го направите, приятелката ви ще стане от масата, зашлевявайки ви шамар. Тук проблемът се крие другаде - в това дали сте кавалер, или не.

Всяка жена обича да е ухажвана и обгрижвана. И никак не е остаряло мъжът да дърпа стола на дамата си или да помогне с обличането на палтото. Нищо не коства и да отворите вратата на колата или на заведението, в което влизате. Бъдете галантен. Това винаги прави добро впечатление.