Повечето успели хора използват всяка свободна минута в мисли за работата, за нови идеи и възможности. Кога обаче можем да бъдем най-продуктивни в това отношение? Отговор на този въпрос ни дава Сали Краучек. Известната финансистка е бивш президент на отдел „Инвестиции и управление на активите“ на Bank of America, бивш изпълнителен директор на банковите гиганти „Ситигруп“ и „Мерил Линч“.

За нея най-ценният актив е времето. Тя смята, че е най-продуктивна, когато балансира времето, прекарано с другите, с отрязъци от време, през които може да работи на спокойствие.

Сали Краучек е била звезда на Уолстрийт. Тайната на продуктивността според нея се крие във времето за работа или по-точно в колко часа започваме да работим. Краучек е намерила работен модел, който й позволява да бъде още по-успешна.

„Никога не съм била по-продуктивна, отколкото в 4.00 ч. сутринта. Правя си чаша кафе, паля камината... Умът ми е чист, все още неангажиран с безбройните вътрешни разговори, които всеки от нас провежда при подготовката за първата среща за деня. Спокойствието идва и от факта, че цялото ми семейство е по леглата и в безопасност, докато аз работя“, признава Краучек в подробна статия в LinkedIn.com.

Обикновено именно по това време на деня, рано сутрин, й изникват безброй идеи, някои от които много добри. Затова и си ляга по-рано. Около 8.00 часа вечерта тя избягва да прави каквато и да е работа и се запътва към леглото, за да започне следващия работен ден отново в 4 ч. сутринта.