Зимната блокада в Силистра взе жертви. Мъж, чиято самоличност още се установява е бил докаран премръзнал до смърт в понеделник сутринта в местната болница. Аварирала в снега линйка, която карала родилка от дуловското село Средище към областния град е била спасена с помощта на БТР-и. Тежките машини са разровили преспите, високи над 1,5 метра, за да може болничната кола да стигне блогополучно до клиниката.

Други три родилки от дуловска община са настанени в общинската болница и за тях се грижат лекари. Болните, които се нуждаят от хемодиализа са отведени в медицински заведения в общините Дулово, Тутракан и Главиница и ще бъдат откарани по график до областната болница, като линейките ще са екскортират от тежки машини, за да се избягнат аварии по заснежените пътища.

Междувременно кметът на Силистра доктор Юлиян Найденов се извини на съгражданите си за тежката ситуация в крайдунавския град. В съобщение до медиите, разпространено от пресцентъра на общината се казва, че местната управа е привела навреме всички необходими за зимното поддържане средства на комуналната фирма "Синева".. Въпреки това, при първия пристъп на зимата, през уикенда градът е останал затрупан от преспи. Свежна покривка , висока повече от 0,5 метра продължава да блокира движението по много от улиците и в първия работен ден на седмицата. Затова "Синева" е наказана с максималната глоба, а на гражданите се поднасят извинения, обясняват от кметството.