Валери Трейвельор, която е в Мумбай, за да подкрепи хуманитарна организация, заяви, че се чувства "много добре" и за нищо на света не смятала да отмени визитата си в Индия.

Това е нейното първо изявление два дни след съобщението за раздялата й с френския президент Франсоа Оланд, който се забърка в афера с по-млада актриса. "Чувствам се много добре да съм тук, пътуването беше програмирано преди шест месеца и планирано от една година, за нищо на света нямаше да се откажа от този ангажимент", допълни бившата спътница на френския президент Франсоа Оланд при посещението си в сградата на фондация, бореща се с глада.

Запитана каква е равносметката от дейността й като първа дама, тя отговори: "равносметката, не зная дали аз трябва да я направя или вие". "Бях първа дама 19 месеца и смятам, че успях да открия хора, които не познавах и дори част от себе си, която не познавах. Няма да изляза от това преживяване същата като преди", допълни Трейвельор.

"Разбрах, че бидейки полезен на другите, човек може да бъде полезен и на самия себе си", каза още тя. Журналистката посочи, че вижда бъдещето си добро. "Не се притеснявайте за мен", заключи тя.