Напрежението около Софийския университет "Свети Климент Охридски" нарасна, след като пред входа при бариерите, на двата тротоара се събраха хора с различни виждания за окупацията.

Едните подкрепят окупацията и викат "Окупация!", а други, които скандират "Окупаторите вън!" казват, че искат да учат, и не смятат, че тази форма на протест е удачна. Те са разделени от кордон полицаи. Няколко младежи се опитаха да пробият окупацията и създадоха напрежение.

Борис Боев, докторант в университета, разказа, че около 20 човека, противници на окупацията са вече вътре и ще обявят свободна зона.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пристигна също пред университета. Той заяви, че тяхната партия не подкрепя никакви форми на нарушаване на университетската автономия и призова органите на реда да не действат прибързано.

В събота сутринта университетът отново осъмна със затворени с вериги врати. Окупацията беше посрещната с огромно недоволство от студентите и преподавателите в най-старото висше учебно заведение у нас. Има опасност сесията да не се състои.

Ректорът на СУ "Свети Климент Охридски" професор Иван Илчев втвърди тона по отношение на случващото се безобразие. Той обеща да се обърне към прокуратурата. Професор Илчев разговаря с окупаторите в събота, които са няколко десетки души, част от тях дори не са студенти или са от други висши учебни заведения. Според Илчев заради окупацията Софийският университет може да изпусне проект за 5 млн. лева, ако не бъде внесем днес. Документите са в сградата, а служителите нямат достъп до тях. В момента се обработват и заплатите в СУ, и може да не бъдат изплатени в срок.