Благоевградският бизнесмен Йордан Йорданов-Жъчката спаси живота на четирима младежи снощи с риск за собствения си живот, съобщи struma.com.

Около 20:00 часа снощи лек автомобил „Опел Астра" падна по таван от 10 метра в река Бистрица. Водачката Г.С. е благоевградчанката на 29-годишна възраст. Тя се движела по третокласен път с несъобразена с пътните условия скорост, в посока от местността „Бодрост" към гр. Благоевград. На дясна крива колата поднесла, излязла в ляво от пътното платно и се преобърнала в коритото на река Бистрица.

Падналият автомобил е забелязан от бизнесмена Йорданов, който пътувал по същия път. След като счупва предното и задно стъкло на падналия автомобил, той извадил и транспортирал до ЦСМП - Благоевград шофьорката и тримата пътници: С. И. от град Кочериново (25 години), Ц. С. (26 години) и Н. В. (25 години) и двамата от град Благоевград.

В резултат на катастрофата със счупен единадесети гръден прешлен е пострадала С. И. Тя е транспортирана за лечение в УМБАЛСМ "Пирогов" в София без опасност за живота. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на водачката Г. С. е отрицателна.

Бизнесменът Йорданов е постъпил геройски, смятат полицаи, направили оглед на местопроизшествието. Той видял диря в снега, която водела към реката. Слязъл и започнал да търси къде води следата, открил младежите и започнал да ги вади един по един от студената вода. Преди него минали още автомобили, но никой не забелязал произшествието. Твърди се, че, ако не е бил той, последствията за пострадалите са щели да бъдат фатални.