Циганин от Криво поле е спечелил джакпота от 7 млн. евро от гръцко тото, който падна в средата на септември, съобщава "Хасковска Марица". Нашенецът, заедно със сина си, се е прехранвал с просия в южната ни съседка. С подхвърлена му банкнота от 5 евро той си купил кафе и закуска, а с рестото решил да пробва късмета си за огромния джакпот.
Още през септември медиите в южната ни съседка изказаха предположения, че късметлията може би е българин предвид факта, че печелившият фиш е пуснат недалеч от българската граница, в град Катоневрокопи, област Драма.

Заради голямата печалба много нашенци са атакували в края на лятото градчето, което е само на няколко километра от ГКПП "Илинден". Сънародниците ни са пускали фишове от 30 и 50 евро. Късметлийският фиш обаче е бил само за 1,5 евро.

„При нас живеят бедни хора и играят на дребно. Иска ми се да вярвам, че парите са отишли на правилното място”, споделиха пред медиите тогава семейство Амарантиду, чийто тото пункт се прочу в цяла Гърция с огромната печалба. Печелившите числа, донесли големия късмет на нашенеца, са: 4, 13, 24, 33, 35 и джокер 12.

Не е ясно кога циганинът е взел печалбата и дали се е върнал да живее в България. По съвет на адвокати късметлията е вложил парите си в швейцарски банки. В Криво поле обаче наскоро са пристигнали два тира с хранителни продукти, които били раздадени в ромската махала. Според жителите на хасковското село помощите били изпратени именно от големия късметлия.