Зимата продължава и днес да създава проблеми в страната заради обилния снеговалеж. Жълт код за сняг и силен вятър е обявен в пет области на страната.

Времето е потенциално опасно в Силистра, Варна, Добрич, Разград и Шумен. Заради снега са затворени всички училища във Варна. Пристанище Варна е затворено, летището ще е затворено вероятно до 14 часа за снегопочистване. Снежната покривка в града е около 10 см, заради силния вятър на места има навявания и преспи.

Община Дългопол засега е единствената община във Варненска област, която е обявила бедствено положение. Следобед ще стане ясно дали ваканцията за учениците ще се удължи, или утре ще са на училище. Временно са въведени ограничения за движението по пътищата Варна – Добрич, Провадия – Айтос, Аксаковска панорама – Кичево, с. Калиманци – Суворово. Времето е облачно, със силен на места вятър и силен снеговалеж. Видимостта е намалена. Температурите са от -11 до -7 градуса.

Заради обилният снеговалеж са отменени учебните часове и в Силистра и още 6 общини в региона. В Русенско ситуацията се нормализира.

Дунав мост беше затворен тази сутрин, след като румънски ТИР се завъртя и препречи моста. Заради спор коя институция трябва да го изтегли съоръжението остана близо 4 часа затворено.

Всички магистрали работят. В Разградска област е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона. В северната част на област Шумен камионите трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

В столицата екипи на пожарната премахват ледени късове от мостови съоръжения. От Столична община призовават собствениците на сгради също да отстранят ледените шушулки от покривите.