Републиканските пътища са проходими при зимни условия. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на пътната мрежа. Временно е ограничено движението на тежкотоварни превозни средства по път I-5 Русе - Бяла в посока Румъния, поради тежки метеорологични условия на територията на Румъния и снегонавявания в област Русе. Пропускат се единствено леки автомобили и автобуси с румънска регистрация.
Дежурните в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура" са приели на тел. 0700 130 20 над 650 обаждания от началото на снеговалежа през нощта до 17,30 ч. днес.
През следващото денонощие метеорологичната прогноза е за студено време със снеговалежи. Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.