Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов изрази учудване днес пред журналисти в НС, след като научи, че малко преди това министърът на външните работи Кристиан Вигенин предложи парламентът да отстрани Страхил Ангелов от Групата за приятелство със Сирия в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Народният представител не съжалява, че е ходил в Сирия. "Само в България има коментари, другаде не съм видял нищо по този въпрос", бе неговата реакция.

Няма нищо лошо при ситуацията, която е там, тази държава да се посети. Как иначе да формираме позиция за тази държава и за случващото се там, което в дългосрочен план ще има огромно влияние и върху България, запита Ангелов. Защото екстремизмът и подкрепата за ислямизма вече спадат в цяла Европа и в цял свят, аргументира се той. Всеки заклеймява това явление, а ние винаги сме на опашката, добави депутатът.

В политиката не се горят всички мостове, винаги някъде трябва да остане някаква пътека, е неговото мнение. Той увери, че политически теми не е обсъждал, защото това не било негова работа. "В Сирия си има правителство, а аз не гласувам в Сирия, трябва да спре тази практика да се изказваме толкова тенденциозно. В момента тече международна конференция, а ООН е органът, който има амбиция да се приключи с войната, която се води там", категоричен бе депутатът Страхил Ангелов.