VIVACOM задържа лидерската си позиция на българския телеком пазар и през първото тримесечие на 2015 г. отново отчита най-високи приходи спрямо другите оператори на пазара – 201.3 милиона лева. Те са разпределени както следва: 56% мобилни услуги (с 5% повече от същия период през 2014 г.); фиксирани гласови услуги – 21%; фиксиран интернет – 12%; телевизия – 6%; други фиксирани – 5%.

VIVACOM продължава да е единственият телеком с нарастващ дял на приходите от мобилни услуги, достигащ 27% в края на месец март 2015 г. Българският оператор задържа стабилен дял от 85% на абонатите с договор за абонамент, което е с 8 процентни пункта повече от средните нива на пазара (77%). В условията на сериозна ценова конкуренция с другите телекоми в България, тези данни са показателни за това, че VIVACOM е предпочитаният от потребителите оператор за дългосрочно партньорство и потребление на услуги.

Въпреки нарастващата конкуренция в предлагането на фиксиран интернет, VIVACOM продължава да е доставчик номер едно на услугата. За първото тримесечие на 2015 г. отчита 362 хиляди потребители, като сред тях нараства и процентът на абонатите, използващи оптичната мрежа – 38% , което е с 13 процентни пункта повече от същия период за 2014 г. Инфраструктурата от най-ново поколение, която предлага възможност за високоскоростен интернет и интерактивна телевизия, продължава да е предпочитана от потребителите.

За първото тримесечие на 2015 г. компанията отчита и ръст в абонатите си на телевизионна услуга – 333 хиляди, което е с 65 хиляди повече спрямо същия период през миналата година. Увеличава се и делът на потребителите на IPTV – 34% от всички абонати в края на март 2015 г. спрямо 27% в края на март 2014 г.