По отношение на Волен Сидеров ще има внесен обвинителен акт в съда, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Предстои да бъде разпитана френската гражданка, която е и дипломатически служител, но това ще стане след контакт с ръководителя на френската дипломатическа мисия. Предстои да бъде разпитан летателния състав и кабинния състав на самолета, предстоят и още няколко разпита пред съда, ще бъдат разпитани и народните представители, придружавали Волен Сидеров в пътуването му от София до Варна, обясни главният прокурор.

"Имаше спекулации по въпроса защо не са били разпитани до момента. Аз отговорих на това. Не можеш да разпиташ някого, който размахвайки картата си се отдалечава от теб", коментира той. По отношение на Сидеров реакцията беше експресно адекватна на експресното му поведение, категоричен беше главният прокурор.

Запитан за внесения в прокуратурата сигнал за това как предишните управляващи са използвали "Авиоотряд 28" и военните въздухоплавателни летателни средства, Цацаров заяви: "Основното разследване върху, което трябва да се концентрираме там са военните въздухоплавателни средства, там нещата не стоят добре. От 49 полета 22 са били празни и това е посочено от експертизата". Главният прокурор обясни, че развитие по това разследване ще има тогава, когато е готова съдебно-счетоводната експертиза за стойността на международните полети.