Доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева. Това поискаха майки от цялата страна. След жестокия побой над четиридневната Никол в социалната мрежа жени от цяла България организират протест, който ще се състои в неделя от 13:00 ч. пред Съдебната палата. Протести ще има в цялата страна.Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева. Не можем да се правим, че това просто не се е случило, заявиха недоволните за предаването "Добро утро, България!" по TV7.

Те настояха да има непрекъснато наблюдение 24 часа от специализирано звено, което да може адекватно да реагира, а бебетата да са от първия си час при своите майки.

Жените не изключват вероятността подобен инцидент да се случи отново, тъй като умората сред медицинските работници си казва думата. Според тях болниците също трябва да поемат своята наказателна отговорност и стриктно да спазват работното време и почивките на екипа.

11 хиляди души вече са потвърдили присъствието си на протеста в защита не само на пострадалото бебе Никол, но и на всички новородени.

Майките са категорични, че искат максимална и ефективна присъда за акушерката Емилия Ковачева по обвинение за предумишлен опит за убийство на малолетно лице.